Iris
Een praktijk met een dynamisch en multidisciplinaire team van kinesitherapeuten, logopedisten, psychologen, orthopedagogen en ergotherapie die staan te springen om U te helpen.

Iris Vanderhaeghen:

Hallo, ik ben Iris.

Ik studeerde in 2021 af als master in de Klinische Orthopedagogiek en Disability Studies aan de Universiteit van Gent. Daarnaast behaalde ik bijkomend de Educatieve Master, waarbij ik meer inzichten heb verworven in de schoolse ontwikkeling en leerbegeleiding van kinderen en jongeren.

Bij Optimaal Ontwikkelen ondersteun ik kinderen, jongeren Ún hun ouders met verschillende moeilijkheden en vragen. Veiligheid en vertrouwen zijn de basiselementen waarop ik bouw: ik geef jullie kind een stem en bied een luisterend oor. Samen gaan we op pad om antwoorden te vinden en zoeken we naar een aanpak die voor jullie werkt. Dit gebeurt steeds op jullie tempo. Tijdens de begeleiding bekijk ik kinderen steeds in hun geheel waarbij ik inzet op hun krachten en hen de kans geef om te groeien.

Naast Optimaal Ontwikkelen werk ik als orthopedagoog in het buitengewoon lager onderwijs. Hierdoor heb ik ervaring in het begeleiden van kinderen met ondersteuningsnoden en hun ouders. Als orthopedagoog zie ik het kind steeds als deel van hun gezin of ruimere omgeving waarbinnen het opgroeit. Ik vind het dus belangrijk om ook de ouders en omgeving te betrekken.

Tot slot heb ik me verdiept in Emotionele RemediŰring en Nieuwe Autoriteit. Vanuit deze benaderingen leren we in een veilige verbinding te gaan met elkaar en gaan we op zoek naar de betekenis van gedrag en emoties. Als kind leer ik jou om op een goede manier om te gaan met moeilijke gevoelens. Als ouder leer ik jou de signalen van je kind beter te begrijpen en krijg je handvaten om hier op een goede manier mee om te gaan.

Merk je dat jouw kind zorgen heeft? Zit jouw kind niet goed in zijn vel? Ben je als ouder op zoek naar antwoorden of wil je jouw vertrouwen in je opvoeding vergroten? Dan maak ik graag de tijd en ruimte om samen met jullie op pad te gaan!

webdesign by D4T