Bobathterapie

Home | Bobaththerapie

Bent u op zoek naar een pediatrische groepspraktijk waar uw kind of een kind in uw praktijk of bij u op school Bobath-therapie kan volgen in Gent? Bij Optimaal Ontwikkelen kunnen kinderen hiervoor terecht. Bobath-therapie is een specifieke sensomotorische behandeling, oorspronkelijk ontwikkeld door de Bobaths in 1943 in Engeland. Hieronder leest u meer over de Bobath-therapie die kinderen bij ons kunnen volgen.

Onze Bobath-therapie voor kinderen in Gent

Met de Bobath-therapie die ons centrum voor ontwikkelingsachterstanden aanbiedt, streven we naar een normalisatie van de spiertonus of spierspanning. We integreren primitieve reflexen en ontwikkelen normale bewegingspatronen. Bij Bobath-therapie richten we ons op kinderen met een vertraagde neuromotorische ontwikkelen, al dan niet geassocieerd met een hersenletsel. Kinderen die in aanmerking komen voor deze therapie zijn:

  • Kinderen met CP
  • Kinderen met motorische ontwikkelingsvertraging
  • Prematuren
  • Kinderen met spina bifida
  • Kinderen met spierziektes
  • Kinderen met syndromen

Deze therapie helpt kinderen op verschillende manieren verder waardoor hun levenskwaliteit heel wat verbetert.

De behandeling

Tijdens de behandeling focussen we allereest op de normalisatie van de spierspanning. Vervolgens leert het kind met hulp van onze kinderkinesitherapeut juiste houdingen aanvoelen en betere bewegingspatronen uitvoeren. Door herhaling van deze patronen krijgen kinderen betere controle over hun motoriek. Voor elk kind wordt er individueel een specifiek plan opgesteld. Doordat wij een multidisciplinaire diagnose stellen, geven wij ook advies om orthopedische problemen te voorkomen. Denk maar aan een juiste zithouding, zich zelfstandig aan en uit te kleden en aangepaste middelen om zich te verplaatsen.

Maak een afspraak

Als uw kind, een kind in uw praktijk of bij u op school, met neuro-motorische problemen zit en als u denkt dat het kind baat zou hebben met Bobath-therapie, bent u van harte welkom bij ons. Als groepspraktijk hebben wij deskundigen in de kinesitherapie en ergotherapie voor kinderen. Verder kan u ook bij ons terecht voor onder andere orthopedagogie. Wij helpen kinderen om zich optimaal te ontwikkelen. Contacteer ons om een afspraak te maken. Voor Bobath-therapie, of om de ontwikkeling van uw kind te bevorderen bij een achterstand, komt u bij Optimaal Ontwikkelen!

Kine Team

Evelyn Carpentier

Paulyn Van Hamme

Laetitia Colman

Zarah Claes

Coralie Vanderghote

Optimaal ontwikkelen