Kinderkinesist in Gent

Home | Kinesitherapie
Bent u op zoek naar een kinderkinesist in Gent voor uw kind of een kind op uw school? Bij Optimaal Ontwikkelen helpen we u graag verder. Wij zijn een multidisciplinair team en bieden heel wat verschillende soorten therapieën aan. Hieronder leest u alles over de verschillende soorten therapieën die onze kinderkinesisten aanbieden.


Onze kinderkinesist helpt uw kind

Ons team van kinderkinesisten biedt psychomotorische behandelingen aan om de basisvaardigheden van het kind te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan grove motoriek, fijne motoriek, ruimtelijke oriëntatie en kennis van het lichaamsschema. Kinderen met een neurologisch probleem worden geholpen door de Bobath-therapie. Dat is een probleemoplossende benadering bij het onderzoek en de behandeling van patiënten met stoornissen in tonus, beweging en functie ten gevolge van een laesie van het centraal zenuwstelsel. Bij aandoeningen aan de luchtwegen volgen kinderen bij ons respiratoire revalidatie. Met een alsmaar drukkere wereld met veel prikkels kunnen ook kinderen last krijgen van stress. Daarom voorzien wij relaxatietherapie.

Verder geven wij ook aan bijzondere therapieën, zoals hydrotherapie, therapie in het water. Houdt uw kind van dieren? Bekijk dan zeker de mogelijkheden binnen hippotherapie. Kinderen kunnen naast de kinesitherapie ook volgende therapieën volgen: logopedie en ergotherapie.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken

Als u op zoek bent naar een kinderkinesist, bent u bij ons centrum voor leer- en ontwikkelingsachterstanden te Gent op de juiste plek. Ons team van deskundigen staat uw kind graag bij om optimaal te ontwikkelen. Hieronder leest u meer over ons team. Neem contact met ons op voor afspraak. Als u een vraag heeft mag u ons steeds bellen op 0495 57 96 07 of mailen naar evelyn@optimaalontwikkelen.be of paulyn@optimaalontwikkelen.be.

Soorten therapieën :

 

Permanente bijscholingen (Pro-Q-Kine kwaliteitsbevordering)
Kwaliteitscriteria behaald
Lid van Axxon, beroepsvereniging voor kinesitherapeuten
Lid van Kinepedia, beroepsvereniging voor pediatrische kinesitherapeuten

Waarom gedeconventioneerd …meer

Kine Team

Evelyn Carpentier

Paulyn Van Hamme

Laetitia Colman

Zarah Claes

Coralie Vanderghote

Optimaal ontwikkelen