Zuigelingenasymmetrie

Home | Zuigelingenasymmetrie

Voorkeurshouding bij baby’s

Als uw baby in de eerste levensmaanden altijd met z’n hoofd op dezelfde kant ligt, kan hij een afgeplat hoofd krijgen. Heeft uw kind al zo’n voorkeurshouding ontwikkeld? Dan geeft deze folder u tips om dit te verhelpen.

Wat is er aan de hand?

Voorkeurshouding is een probleem dat speelt bij baby’s in de eerste zes levens- maanden. Meteen na de geboorte draaien baby’s hun hoofd vaak naar dezelfde kant. Meestal gaat dit binnen enkele weken vanzelf over. Sommige baby’s blijven hun hoofd telkens naar één kant draaien of houden hun hoofd stil in het midden. Dit wordt een voorkeurshouding genoemd. Daardoor kan het achterhoofd aan de kant waarop hij altijd ligt platter worden.

Vaak gaat dit geleidelijk weer over. Soms ook niet of niet helemaal. Ernstig is dit niet, maar het kan er minder mooi uitzien. Door de voorkeurshouding op te heffen zodra deze begint op te vallen, kan de afplatting meestal worden voorkomen of worden verminderd.

Lees meer informatie in de folder

Ons Team

Permanente bijscholingen (Pro-Q-Kine kwaliteitsbevordering) Kwaliteitscriteria behaald
Lid van Axxon, beroepsvereniging voor kinesitherapeuten Lid van Kinepedia, beroepsvereniging voor pediatrische kinesitherapeuten

Contact

Optimaal ontwikkelen